Mange – MP – Bäckis
Axel

Bänk: David T, David S, David J, Naser, Viktor.

Årets femte träningsmatch för Fröjden gick av stapeln på ett grisigt kallt Ruddalen mot BK Skottfint. Trots den närmast livshotande temperaturen var det ett gäng tappra killar som oljade in sina välsvarvade Serie-A-ben och lämnade långkalsongerna hemma.

Efter att domaren från Kållered blåst igång dagens batalj tog det inte många minuter innan Fröjdens hade tagit över taktpinnen. Redan i den femte matchminuten levererade Viktor ”Bäckis” Bäckström en genomstickare vassare än John Squires gitarriff, som satte Axel Brattberg i ett formidabelt läge, men som dessvärre endast resulterade i ett stolpskott.

Fröjdens kände dock vind i seglen och tuggade på och dominerade bollinnehavet. Skottfint hade sällan bollen i sin ägo i mer än ett par två-tre pass i rad innan Fröjdens snabbt återtagit den. Det skulle dock dröja till den 26:e matchminuten innan Fröjdens kunde spräcka nollan genom Viktor Bäckström. Efter en blixtsnabb kontring kom Fröjdens i ett två mot ett-läge och Axel skrek förtvivlat efter bollen inne framför mål. Bäckis uppfattade detta men tänkte ”fuck off, jag gör själv mål” och sopade till bollen med hela vristen och en tredjedel av smalbenet. Bollen rullade i en retsam hastighet förbi Skottfints målvakt i det bortre hörnet. 1-0 till Fröjdens!

Ytterligare ett par bra lägen och fortsatt dominans lyckades inte Fröjdens trycka in ännu en boll. Skottfint hade däremot ett par fasta situationer strax utanför Fröjdens straffområde och ibland kändes det som att 1-1 inte var allt för långt borta, även om Fröjdens borde gått till halvlek med en 3-0-ledning.

I halvtid talade Fröjdens om att inte falla ned i BK Skottfints tempo, utnyttja sitt passningspel och komma runt på kanterna.

Viktor ”Il Dromedare” Hansson blev inbytt i andra halvlek och insåg snabbt sin roll i matchen. Han dirigerade sina medspelare från mittcirkeln på ett magnifikt sätt, något som onekligen öppnade upp ögonen för Fröjdensspelarna. 10 minuter in i andra halvlek lyckades Naser Rahimi, på pass av Magnus Svantesson, trycka dit 2-0 med en tung vänsterslägga. Här kändes det som att luften gick ur BK Skottfint. Efter att de under hela första halvlek gått in tufft i närkamperna och svurit på sin härliga Stoke-On-Trent-dialekt så tystnade de ned och slutade i princip att kämpa.

Fröjdens hamnade ofta i numerärt överläge och kunde, med lite bättre skärpa i avsluten, gjort ett flertal mål. Carl Agneman blev bland annat frispelad och kunde med en lätt bredsida placerat in bollen i bortre hörnet. Men Agneman valde att sparka bollen lika hårt som Peter Hiir-Salakka sparkade Joakim Runnemo i knäskålen i det Allsvenska kvalet 2007. Bollen tog i ribban och resulterade inte i något mer än inspark för BK Skottfint.

I den 65:e matchminuten var det återigen firma Magnusson-Rahimi som tröttnade på sina lagkamraters målsumpande och tog det i egna händer. Ännu en gång var det Mange som stod för assisten och Naser som tryckte in Fröjdens tredje mål.

Här kändes matchen direkt avgjord, något som Niclas Eklund troligtvis kan hålla med om då han bestämde sig för att bege sig hem till Hisingen och äta tacos och se på reprisen av Let's Dance.

Efter Fröjdens 3-0-mål var det ingen blixtrande fotboll som utspelade sig på det kylslagna Ruddalen. Bolltempot var lågt och Fröjdens kunde, trots sitt massiva bollinnehav, inte riktigt hitta fram den sista tredjedelen. Trots detta lyckades Fröjdens göra ytterligare ett mål.

I den 85:e matchminuten kunde Philip ”Pedda” Berggren, med sin alldeles lysande speluppfattning, hitta fram till Bäckis som på ett rutinerat sätt kunde trycka dit sitt andra mål för dagen. Något som var det sista som var värt att nämna av dagens match.

Fröjdens vinner matchen med 4-0 och är fortfarande obesegrade säsongen 2017, vilket känns väldigt bra med tanke på förra säsongens tveksamma resultat. Efter fem matcher har Fröjdens mäktat med 15 gjorda mål och 3 insläppta. Kan laget fortsätta på inslagen väg så kan den här säsongen bli mycket angenäm.